معرفي 10 شهر فراموش‌شده تاريخ
نوشته شده توسط : محفوظ
- تروا
بقاياي اين شهر افسانه‌اي در قرن نوزدهم ميلادي و در شهر آناتولياي تركيه كشف شد. طبق داستان‌هاي اساطيري مورخان، يونانيان را فاتحان اين شهر نام برده‌اند. فاتحاني كه پس از تصرف آن، اين شهر را به آتش كشيدند.

باستان‌شناسان طي كاوش‌هاي خود در تپه ماهورهاي منطقه هيسارليك موفق به كشف ديواري به ارتفاع 1/6 متر و ديگر آثاري شدند كه وجود 9 شهر در اين منطقه را ثابت مي‌كرد. يكي از اين شهرها به گفته باستان‌شناسان تروا نام داشت.

2- بابل
باغ‌هاي معلق بابل از معروف‌ترين و شناخته ‌شده‌ترين نشانه‌هاي اين امپراتوري عظيم دنياي باستان به شمار مي‌رود. هرودوت، مورخ مشهور يونان باستان، اژرچه درطول عمر خود موفق به ديدن اين باغ‌ها نشد، اما شكوه و زيابيي آن را در نوشته‌هاي خود بيان داشت.
ديوارهاي آجر خشتي اين شهر به همراه ويرانه‌هايي از كاخ شمالي آن در قرن نوزدهم ميلادي كشف شد. در حال حاضر بخش‌هاي بزرگي از دروازه ستاره بابل در موزه پرگامون برلين در معرض ديد عموم قرار دارد.

3- آكروتيري
آكروتيري، اين تمدن باستان عصر مفرغ جزيره كرت پيش از آن كه در سال 1500 پيش از ميلاد زير گداز‌هاي آتشفشاني دفن شود، يكي از شهرهاي مهم اين جزيره به شمار مي‌رفت. كاوش‌هاي باستان شناسان اگرچه تمامي آن شهر را آشكار نساخت اما پياده روهاي سالم، نقاشي‌هاي رنگي ديوارها و كفپوش‌هاي خيابان‌هاي اين شهر را از دل خاك بيرون كشيد.
به گفته باستان‌شناسان فوران‌هاي متعدد گدازه‌هاي آتشفشاني بخش قابل توجهي از اين جزيره به زير آب برد تا بار ديگر افسانه قاره آتلانتيس را در اذهان تداعي كند.

4- ماچو پيچو
با افول اقتدار امپراتوري اينكا از سال 1530 به اين سو، خاطرات و شكو شهر ماچوپيچو نيز از اذهان مردم رفته رفته پاك شد. اين فراموشي ادامه دار شد تا اينكه ويرانه‌هاي اين شهر باستاني در سال 1911 به دست يك باستان‌شناس امريكايي به نام هيرام بينگهام كشف گرديد. اين كشف اگرچه پس از وقفه‌اي نزديك به 400 سال به وقوع پيوست اما منجر به كشش و جاذبه‌اي جهاني شد و علاقمندان بي‌شماري را به سوي خود كشاند. اكنون مناظر و ويرانه‌هاي اين شهر به يكي از جاذبه‌هاي اصلي گردشگري تبيدل شده است.
اما يكي از اندك پرسش‌هاي بي‌پاسخ در خصوص اين شهر دليل و علت ساخته شدن آن در چنين مكاني بوده است. سوالي كه برخي جواب آن مسائل مذهبي يا اخترشناسي اعلام كرده اند.

5- پترا
اين شهر باستاني كه آنرا محصور شده در گل‌هاي رز وحشي مي‌نامند در ميان كو‌ه‌هاي اردن پنهان شده است. براي بازديد و تماشاي اين شهر قديمي گردشگران مجبور به عبور از مسيري تنگ و باريك به طول 6/1 كيلومتر هستند. نزديك به هزار مقبره،‌ يك قربانگاه و يك عبادتگاه از جمله آثاري است كه در اين شهر به چشم مي‌خورد. باستان‌شناسان معتقدند اقوام كوچ نشنين انباط، نخستين ساكنان اين شهر، پترا را به خاطر چشمه‌هاي متعدد آن انتخاب كرده بودند.

6- اورادور سور گلان
برخلاف ديگر شهرهاي ياد شده، اين شهر قديمي فرانسوي هيچ‌گاه ناپديد نشد. اين شهر شاهدي از قتل عام نازي‌‌ها در طول جنگ جهاني دوم بود، شهري كه 624 ساكن آن در حمله سربازان آلماني در تاريخ دهم ژوئن 1944 كشته شدند. پس از آن اين شهر به كلي متروكه شد و تا امروز هيچ انساني در آن سكونت نكرد.

7- كارتاژ
اگرچه هنوز هم بقايايي از اين شهر تاريخي به شكل روزهاي نخستين خود موجودند اما بازهم به سختي مي‌توان شكل اصلي اين شهر بندري را از روي خشت‌هاي درهم فروريخته بناهايش مجسم كرد. اين شهر دوبار در آتش خشم جنگ‌ها سوخت. نابودي نخست آن بر اثر حمله رومي‌ها در جنگ كارتاژ در سال 146 پيش از ميلاد بوده و تخريب ثانوي آن به دليل حمله اعراب در سال 698 ميلادي رخ داد. اكنون مي‌توان تنها ويرانه‌هايي از اين شهر را در تپه بيرسا در كشور تونس مشاهده كرد.

8- تيكال
شهر تيكال كه پايتخت تمدن ماياها به شمار مي‌رفت در زمان شكوه خود بيش از چهار هزار ساختمان و 90 هزار سكنه را در خود جاي داده بود. اين شهر در سال 900 ميلادي و پس از سقوط امپراتوري مايا به صورت اسرار آميزي متروكه شدو سپس در پوششي از درختان جنگلي براي مدتي بيش از هزار سال مخفي ماند. سرانجام باستان‌شناسان اروپايي كاشفان آن در قرن نوزدهم ميلادي شدند.

9- كوئلاپ
اين شهر نظامي كه قدمت آن پيش از تمدن اينكاها مي‌رسد امروز در پوششي از جنگل‌هاي ابري و در مناطق شمالي پرو پنهان شده است. ساكنان اين منطقه را چاچاپوياها مي‌ناميدند. مردماني كه در ساخت خانه‌ها، معبد و مقبره‌هاي محصور در ديوار سنگي 8/1 متري تبحر داشتند.

10- آنكور
آنكور، پايتخت باستاني امپراتوري خمر كامبوج است كه امروزه به دليل جنگل‌هاي انبوه اين كشور به مجموعه‌اي جدا جدا تبديل شده است. اين شهر كه آنرا معجزه شهرسازي مي‌نامند، 140 سال گذشته توسط يك باستان‌شناس فرانسوي كشف شد.
به گفته باستان‌شناسان، آنكور، كه آنرا شهر معبدها مي‌نامند از مجموعه‌ عظيمي از معابد تشكيل شده كه در فاصله قرن‌هاي نهم و چهاردهم ميلادي بنا شده‌اند.


:: موضوعات مرتبط: خواندنی ها , ,
:: بازدید از این مطلب : 247
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 7 تير 1389 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: